boedapest camping dichtbij trams

Onze camping bij Boedapest: de voor- en nadelen

Voor onze stedentrip Boedapest had ik een camping gevonden bij een oude tramhalte. Op de foto’s op Internet was te zien dat er nog twee oude tramstellen op de camping stonden – een leuk gezicht. Belangrijker: de bus naar het centrum van Boedapest stopte bij de camping. Proberen dus! Zo kwamen we op een middag in augustus aan bij Zugligeti Niche Camping bij Boedapest – een camping die voor- en nadelen bleek te hebben. Dit zijn onze ervaringen.

Goed nieuws! Ik zag op de website dat deze camping gerenoveerd wordt. Het kan dus best zijn dat je hem in veel betere staat aantreft dan wij!

Veel voordelen

Deze kleine camping bij Boedapest had voor ons veel voordelen:

 • Zoals ik al zei stopt de bus (lijn 219) naar het centrum van Boedapest (centraal station) direct voor de camping. De bus gaat best vaak – we hebben nooit lang hoeven wachten. De eigenares van de camping adviseerde ons om bij de chauffeur losse kaartjes te kopen, en dan bij een metrostation in het centrum een kaart voor één of meerdere dagen te kopen (wij kochten twee keer een 24-uurskaart voor een groep van 5 personen).
 • We werden verwelkomd op de camping met een welkomstdrankje in het restaurant, een kaart van Boedapest en uitleg over het heen en weer reizen tussen de camping en het centrum. Handig!
 • Voor één euro per persoon per dag konden we tussen 8 en 10 uur ’s morgens gebruikmaken van het ontbijtbuffet op de camping. Aangezien we twee dagen lang alleen maar door Boedapest liepen, was het makkelijk om geen boodschappen te hoeven doen en niet te hoeven afwassen.
camping bij boedapest ontbijt
 • Avondeten deden we namelijk ook in het restaurant op de camping. Dat had een kaart met daarop goulashsoep, pannenkoekjes, Hongaarse runderstoofpot, kip- en varkensschnitzel. Het restaurant was elke avond open tot 20.00 uur en vriendelijk geprijsd: de goulashsoep was bijvoorbeeld 3 euro.
camping bij boedapest restaurant
 • De overnachtingen en maaltijden konden op de ochtend van vertrek in één keer worden afgerekend. Wat ik erg fijn vond, is dat ik op deze camping kon pinnen. Het was de enige camping tijdens onze hele route door Slovenië, Hongarije, Slowakije en Tsjechië waar dit kon. We betaalden voor 5 personen inclusief ontbijt 42 euro per nacht. Wifi (bij het restaurant) en douchen zijn inbegrepen. Bij vertrek kregen we ook nog een fles wijn mee.
 • Er liepen schattige kittens rond bij het restaurant.
 • De trams en het stationsgebouw op de camping geven de camping iets bijzonders.
camping bij boedapest trams

Nadelen van deze camping bij Boedapest

Klinkt geweldig hè? Ik heb dan ook geen spijt van onze keuze voor deze camping. Toch had de camping ook een paar nadelen die ervoor zorgden dat in eerste instantie twijfelde of ik wel de juiste keuze had gemaakt.

Powered by GetYourGuide
 • Het grootste nadeel was het onderhoud van de camping – of liever gezegd het gebrek daaraan. De weg waaraan de camping ligt is een mozaïek van stukjes afgebrokkeld asfalt, maar het ergste vond ik de wasgelegenheden. Die zaten nogal provisorisch in elkaar en waren daarom denk ik ook niet echt goed schoon te maken. Aan de vele spinnenwebben was te zien dat hier zeker niet elke dag een doekje overheen gaat. Er zijn matten neergelegd om je voeten droog te houden op de natte betonvloer. Ik kwam hier het liefst zo min mogelijk…
camping bij boedapest sanitair
 • De plekken zijn vrij klein. Het zijn eigenlijk meer een soort parkeerplekken links en rechts van de weg. Veel plekken hebben grind, wat voor tenten minder handig is. Er zijn wel wat kleine tentplekken iets van de weg af. Wij hebben ervoor gekozen om het kleine tentje van onze dochter maar niet op te zetten en allemaal in de caravan te slapen.
 • Jammer dat er geen kaarten voor het openbaar vervoer te koop zijn op de camping. De buschauffeur was duidelijk niet blij met al die mensen (er zit nog een camping bij deze halte) die een los kaartje kopen terwijl hij wil vertrekken. Eén ochtend liet de chauffeur iedereen maar gewoon gratis naar binnen.
 • Klantvriendelijkheid is nog wel een dingetje, ook al weet ik best dat de mensen echt wel vriendelijk zijn en het deels gewoon de taalbarrière en het cultuurverschil is. Bij binnenkomst zette de eigenares de handen in de zij en zei: “What do you want???” Toen de kinderen ’s avonds pannenkoekjes van de menukaart kozen, zuchtte ze dat ze er die avond alleen voor stond en dat ze echt geen pannenkoekjes ging bakken – die moesten ze maar bij het ontbijt eten. De volgende ochtend moest haar moeder alleen voor het ontbijt zorgen, en die had ook geen fut om pannenkoekjes te gaan bakken. Begrijpelijk, maar wel jammer.
camping bij budapest

Ons eindoordeel over deze camping bij Boedapest

Zoals ik al zei: achteraf gezien heb ik geen spijt van onze keuze voor deze camping. Het gemak van het ontbijt en avondeten plus de bushalte voor de deur waren de ongemakjes zeker waard. We zijn beide dagen dat we hier waren de hele dag in de stad geweest en hebben onze dagen daar afgesloten in een badhuis, waar we ook konden douchen. Op die manier waren de vieze wasgelegenheden en kleine plekken ook niet zo’n probleem.

Dit alles is natuurlijk alleen maar onze persoonlijke mening.

Ga je ook naar Boedapest? Kijk dan zeker even naar deze leuke fietstours door Boedapest – met Nederlandse gids!

In Boedapest kun je de oranje deelfietsen van Donkey Republic tegenkomen. Die zijn enorm handig en je kunt er makkelijk van gebruikmaken door de app te downloaden – hoe het precies werkt, lees je hier. Met de kortingscode stralendschrijven15 krijg je 15% korting op de huurprijs van de fietsen.

Deze video geeft een indruk van onze zomervakantie in Hongarije.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Hongarije deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Hongarije met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.