Campings in Hongarije

Kamperen in Hongarije is ons erg goed bevallen. We verbleven een tijdje op deze rustige camping bij het Balatonmeer en verkenden Boedapest vanaf deze camping met een perfecte OV-verbinding met het centrum.

Tijdens mijn reis naar de Hongaarse poesta verkende ik ook een camping die direct aan een thermaalbad grenst.

Meer campings in Hongarije vind je natuurlijk bij de ANWB en de ACSI. Bij de ACSI kun je ook een beoordeling achterlaten als je zelf op een camping bent geweest – daarmee kun je andere kampeerders helpen beslissen of de camping iets voor hen is.

Campings aan het Balatonmeer

Zoek je een camping aan het Balatonmeer? Die van ons lag er een stukje vanaf, maar deze campings liggen wel aan het meer:

Balatontourist Camping Napfény

Camping Napfény is een grote familiecamping met een strand aan het Balatonmeer. Behalve zwemmen kun je hier ook surfen. Er is een speeltuin op de camping en in het openluchttheater zorgt het animatieteam voor vermaak. Vlakbij vind je snackbarretjes, winkels en sportmogelijkheden. Er worden uitstapjes vanaf de camping georganiseerd, maar je kunt ook prima op eigen gelegenheid gaan fietsen, bijvoorbeeld naar het mooie Káli-bekken.

Je kunt op deze camping een kampeerplaats reserveren of een stacaravan boeken.

Balatontourist Camping & Bungalows Füred

Füred Camping is een grote camping in de toeristische plaats Balatonfüred aan de noordwestkant van het Balatonmeer. Hier kun je een kampeerplaats boeken of een stacaravan huren. Je kunt er heerlijk zonnen op de grasvelden aan het water en er is een enorme waterglijbaan in het meer. Ook is er een zandstrandje en zelfs een waterskibaan. Op de camping vind je ook nog een zwembad met kinderbadje, een speeltuin, een supermarkt, een sauna, sportmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden en bars. Vanuit de haven van Balatonfüred vertrekken rondvaartboten. Een bezoek aan Tihany is een aanrader en je kunt vanaf hier ook naar Boedapest rijden.

Balatontourist Camping & Bungalows Park

Balatontourist Camping & Bungalows Park is een natuurcamping en ligt verscholen in het groen aan het Balatonmeer. Er is een kleine, natuurlijke haven voor bootjes. Aanraders in de omgeving zijn Vonyarcvashegy en Keszthely. Rondom het meer ligt een 200 km lange fietsroute (de Balatoni-Körút) en je mag je fiets tegen een kleine vergoeding ook meenemen in de meeste treinen en op de meeste boten. Je kunt op deze camping een kampeerplek reserveren. Er zijn ook huisjes, die vind je bij de vakantiewoningen in Hongarije.

Camping Pelso

Of huur bij Vacanceselect een stacaravan op camping Pelso aan het Balatonmeer. Deze kindvriendelijke camping ligt aan de noordoostkust van het Balatonmeer. Er is een geleidelijk aflopend strand (met gras, schaduw en strandbar) aan het Balatonmeer, een animatieprogramma, er zijn zwembaden en waterglijbanen en lekker eten doe je in een van de vele restaurantjes vlak bij de camping. Je kunt hier bijvoorbeeld waterfietsen of gewoon fietsen over het fietspad rondom het meer. Mooie uitstapjes zijn het natuurgebied van Balatonfüred met bossen en de grotten van Lóczy, het middeleeuwse kasteel van Veszprém en (wel wat verder weg) Boedapest.