Kamperen in Hongarije is ons erg goed bevallen. We verbleven een tijdje op deze rustige camping bij het Balatonmeer en verkenden Boedapest vanaf deze camping met een perfecte OV-verbinding met het centrum.

Tijdens mijn reis naar de Hongaarse poesta verkende ik ook een camping die direct aan een thermaalbad grenst.

Meer campings in Hongarije vind je natuurlijk bij de ANWB en de ACSI. Bij de ACSI kun je ook een beoordeling achterlaten als je zelf op een camping bent geweest – daarmee kun je andere kampeerders helpen beslissen of de camping iets voor hen is.

Een andere goede plek om te zoeken naar campings in Hongarije is JetCamp.

Tip: de ACSI-kampeerkaart

Iets wat echt heel handig is om te hebben, zeker als je in het voor- of naseizoen gaat kamperen in Hongarije, is de kampeerkaart van de ACSI. Hiermee krijg je tot wel 60% korting op de prijs van de deelnemende campings in Hongarije. Met de bijbehorende app en gids vind je die campings heel makkelijk. Echt een aanrader! (Kijk wel even of de camping van jouw keuze ook korting geeft en zo ja hoeveel, want dat verschilt per camping.)

Met de camper naar Hongarije

Als je een camper wilt huren voor je vakantie in Hongarije, kan het de moeite waard zijn om eens bij Camptoo te kijken – zeg maar het Airbnb van camperaars. Je huurt dan een camper van een particulier en dat is vaak wel zo aantrekkelijk.

Is je kampeermiddel goed verzekerd?

Het is de moeite waard om voordat je op vakantie gaat nog even na te gaan of je kampeermiddel goed verzekerd is. De ACSI heeft bijvoorbeeld speciale verzekeringen voor:

Campings aan het Balatonmeer

Zoek je een camping aan het Balatonmeer? Die van ons lag er een stukje vanaf, maar deze campings liggen wel aan het meer:

Camping Aranypary

Dit is een van de grootste en bekende campings aan het Balatonmeer. Hij ligt 5 kilometer van de stad Siófok. Het Balatonmeer wordt hier maar heel langzaam dieper, wat fijn is als je met kleine kinderen reist. Bovendien vind je direct bij camping Aranypart een aquapark en een wellnesscentrum waarvan je tegen betaling gebruik kunt maken. Tijdens het hoogseizoen is er animatie, er zijn een restaurant en een pizzeria op de camping en er is een supermarkt op ongeveer 200 meter van de camping. Je kunt vanaf deze camping ook Boedapest bezoeken.

Balatontourist Camping Napfény

Camping Napfény is een grote familiecamping met een strand aan het Balatonmeer. Behalve zwemmen kun je hier ook surfen. Er is een speeltuin op de camping en in het openluchttheater zorgt het animatieteam voor vermaak. Vlakbij vind je snackbarretjes, winkels en sportmogelijkheden. Er worden uitstapjes vanaf de camping georganiseerd, maar je kunt ook prima op eigen gelegenheid gaan fietsen, bijvoorbeeld naar het mooie Káli-bekken.

Je kunt op deze camping een kampeerplaats reserveren of een stacaravan boeken.

Balatontourist Camping & Bungalows Park

Balatontourist Camping & Bungalows Park is een natuurcamping en ligt verscholen in het groen aan het Balatonmeer. Er is een kleine, natuurlijke haven voor bootjes. Aanraders in de omgeving zijn Vonyarcvashegy en Keszthely. Rondom het meer ligt een 200 km lange fietsroute (de Balatoni-Körút) en je mag je fiets tegen een kleine vergoeding ook meenemen in de meeste treinen en op de meeste boten. Je kunt op deze camping een kampeerplek reserveren. Er zijn ook huisjes, die vind je bij de vakantiewoningen in Hongarije.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.