hajduszoboszlo camping

Met de caravan naar Hongarije: onze ervaringen met campings in Hongarije

In de twee keer dat ik op vakantie in Hongarije ben geweest, heb ik drie campings bezocht: één aan het Balatonmeer, één bij Boedapest en één op de poesta. Hieronder vind je mijn ervaringen met deze campings, welke uitstapjes we er maakten en tips over waar je nog meer makkelijk kunt zoeken naar campings in Hongarije. Wij reisden trouwens met de caravan naar Hongarije, maar je kunt natuurlijk ook met de tent, vouwwagen of camper terecht op deze campings.

Kamperen in Hongarije: vignetten

Voor de Hongaarse snelwegen heb je een wegenvignet nodig. Je hoeft hiervoor geen sticker op je voorruit te plakken: Hongarije werkt met een e-vignet. Wij betaalden in 2019 eur 11,51 voor 10 dagen. Als je googelt op “vignette hungary”, kun je dit vignet ook online regelen.

Als je door Oostenrijk naar Hongarije rijdt, heb je ook voor dat land een wegenvignet nodig. Dit is wel een sticker en wij kozen ervoor om die van tevoren te bestellen bij de ANWB. In Duitsland moet je rekening houden met de milieusticker die je voor sommige steden nodig hebt, mocht je bijvoorbeeld willen overnachten op een stadscamping.

Zugligeti Niche Camping bij Boedapest

Toen we tijdens onze rondreis door Slovenië, Hongarije, Slowakije en Tsjechië ook een paar dagen Boedapest wilden bekijken, kozen we deze camping uit. Het grootste voordeel was dat er een bus naar het centrum van Boedapest voor de camping stopte. Het nadeel was dat de camping wel een (flinke) opfrisbeurt kan gebruiken.

Vanaf deze camping gingen we twee dagen Boedapest in. Hier vind je de complete route van onze twee stadswandelingen, die allebei eindigden met een bezoek aan een badhuis in Boedapest. Hier vind je mijn uitgebreide review van deze camping in Boedapest

camping bij boedapest trams

Camping Rosengarten bij het Balatonmeer

Deze camping bij het Balatonmeer is echt een pareltje: lekker klein en rustig, goede voorzieningen en een vriendelijke eigenaar… Wat wil je nog meer.

Vanaf deze camping maakten we een mooie rit langs bezienswaardigheden aan het Balatonmeer en gingen we zwemmen in het thermaalbad van Héviz.

kleine camping balatonmeer

HungaroSpa Camping Thermal bij de poesta

Tijdens mijn reis naar de Hongaarse poesta verbleef ik niet op een camping, maar in een hotel. Maar omdat we meestal met de caravan op vakantie gaan, nam ik wel een kijkje op deze HungaroSpa Thermal Camping in Hajdúszoboszló, die meteen aan het zwemcomplex grenst. Toegang tot het buitenzwembad is bij de prijs inbegrepen. De camping heeft mooie plekken met bomen voor de afbakening en schaduw, is omheind en wordt bewaakt.

Hier kun je lekker zwemmen en van wellness genieten, een stedentripje maken in Debrecen en de Hongaarse poesta bezoeken.

  • Hier vind je deze camping bij de ACSI (ook hier kun je weer een beoordeling achterlaten als je zelf op deze camping bent geweest)
Camping in Hongarije, Hajduszoboszlo

Meer campings in Hongarije

Mijn eigen ervaringen zijn natuurlijk maar een heel klein deel van alle campings in Hongarije. Om makkelijk campings op de kaart te kunnen zoeken en meer te lezen over de voorzieningen en ervaringen van anderen, kun je goed terecht op de websites van de ACSI.

Deze video geeft een indruk van onze zomervakantie in Hongarije.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Hongarije deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Hongarije met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.