kleine camping balatonmeer

Kleine, rustige camping bij het Balatonmeer

Tijdens onze rondreis door Slovenië, Hongarije, Slowakije en Tsjechië wilden we ook graag een paar nachtjes kamperen bij het Balatonmeer. Ik had een beetje het gevoel dat we daar onvermijdelijk op een grote camping met veel vermaak terecht zouden komen, tot ik online Camping Rosengarten tegenkwam. Deze camping bij het Balatonmeer lag weliswaar niet aan het water, maar was wel heerlijk klein en rustig. Dit zou voor ons wel eens de perfecte plek kunnen zijn!

Plek in het hoogseizoen

Maar zou zo’n kleine camping met maar 19 plaatsen niet volgeboekt zijn in het hoogseizoen? Een paar dagen voordat we wilden aankomen, stuurde ik een mailtje. Campingeigenaar Peter antwoordde meteen: Ja hoor, we waren van harte welkom; er was plek voor ons.

Bij aankomst kwam Peter meteen al op ons af lopen – aan ons nummerbord zag hij dat wij het gezin van de mail waren. Wat een vriendelijke man! Hij sprak Engels, maar als we ook Duits konden spreken, was dat makkelijker voor hem. Hij liet ons zien uit welke plekken we konden kiezen en we kozen voor een plek boven aan de camping, waar behalve een grindplek voor de caravan ook nog plaats was voor onze voortent en het tentje van onze oudste dochter. Peter hielp zelfs nog bij het op zijn plek zetten van de caravan.

kleine camping balatonmeer

Schoon sanitair

Het sanitair op Camping Rosengarten was klein, maar erg fijn. Niet alleen was er (in tegenstelling tot op onze camping in Slovenië) wc-papier, er stond ook zeep en er hingen handdoeken. Bij de wasgelegenheid was ook een bibliotheekje en er lagen folders met toeristische informatie. Er stond zelfs een koelkastje met water, wijn en bier. Op basis van goed vertrouwen kon je hier dingen uit pakken en opschrijven wat je had meegenomen. Het gebruik van de wasmachine werkte net zo. Ook handig: er lagen precies 5 drijfbuizen voor in het vulkaanmeer van Heviz, die we van Peter tijdens ons bezoek mochten gebruiken.

Uitstapjes vanaf deze camping bij het Balatonmeer

We bleven drie nachten op deze rustige camping aan het Balatonmeer. Op de eerste dag reden we langs wat bezienswaardigheden aan het Balatonmeer en op de tweede dag gingen we zwemmen in het thermaalbad van Héviz. Als we dan ’s avonds weer bij onze caravan zaten, begonnen een voor een de krekels te tsjirpen, kwamen de campingkatten soms even bij ons langs en kwam er af en toe een luchtballon over. Verder was het stil. Het was echt een heerlijke plek.

Kosten

Voor onze drie nachten met zijn vijven (caravan + tentje) betaalde ik zo’n 70 euro. Dat is ongeveer 23 euro per nacht – of nog iets minder, want in die 70 euro zit ook nog één keer gebruik van de wasmachine inbegrepen. Daarmee was Camping Rosengarten de goedkoopste camping van onze hele vakantie.

Hier vind je Camping Rosengarten bij de ACSI. Heb je ervaring met deze camping? Help je medekampeerders dan door een beoordeling achter te laten.

Deze video geeft een indruk van onze zomervakantie in Hongarije.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Hongarije deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Hongarije met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.