Hoewel ik altijd heel veel informatie online opzoek, vind ik het nog altijd fijn om een papieren reisgids te gebruiken bij het voorbereiden van onze vakanties. Ook neem ik de gids mee om onderweg de plannen te kunnen aanpassen. Ik ben een groot fan van de reisgidsen van Capitool (met die mooie illustraties). Die heb ik ook van Hongarije, en voor Boedapest heb ik een apart Marco Polo-gidsje. Maar dat zijn natuurlijk niet de enige reisgidsen over Hongarije en Boedapest, en elke gids heeft zo zijn eigen voordelen. Hieronder vind je enkele handige reisgidsen over Hongarije bij elkaar.

Reisgidsen Hongarije

Trotter Hongarije

‘Voor reizigers, door reizigers’ staat voorop deze reisgids over Hongarije (inclusief Boedapest natuurlijk). Bovendien is deze gids erg recent. Dat belooft een heleboel praktische en actuele informatie.

Land inZicht Hongarije

Deze reisgids geeft je veel achtergrondinformatie over natuur, politiek, economie, geschiedenis, onderwijs, cultuur etc. in Hongarije.

Wild Wild East

Over de mooiste natuurgebieden in Oost-Europa.

Wijnroutes door Hongarije

Als je van wijn houdt is de Hongaarse wijnroute in dit boek misschien ook interessant voor je. Hij bevat beoordelingen van wijnexperts en praktische informatie over waar je kunt verblijven.

Wegenatlas Hongarije

Ook deze wegenatlas Hongarije kan handig zijn onderweg.

Reisgidsen Boedapest

Voor Boedapest zijn meer gidsen beschikbaar dan voor Hongarije. Een kleine greep:

Reisgids Boedapest van Capitool

Zoals ik al zei, ben ik zelf een groot fan van de gidsen van Capitool. Voor Boedapest vond ik er zelfs twee: deze uitgebreide Capitool-reisgids Boedapest, en deze beknoptere Top 10-reisgids.

Time to Momo Boedapest

Time to Momo ken je misschien nog als het vroegere 100% reisgidsen. Deze gidsen zijn geschreven door locals, die hun tips delen over de leukste plekjes waar de plaatselijke bewoners zelf graag komen.

ANWB Extra Boedapest

De ANWB Extra-gidsen vormen samen de succesvolste reisgidsenreeks van Nederland. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want de gidsen zijn lekker compact en dus makkelijk bij je te dragen en bij de hand te houden voor onderweg. Deze ANWB Extra-reisgids Boedapest bevat routes en praktische tips over bezienswaardigheden, hotels en vervoer. Op een uitneembare kaart staan de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Met de trein naar Boedapest

Wil je met de trein naar Boedapest? De auteurs van dit boek hebben veel ervaring met treinreizen in heel Europa en hebben in dit boek hun reisverhalen en praktische tips bij elkaar gezet.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.