balatonmeer tihany uitzicht

Rondreis Hongarije: Balatonmeer, Boedapest en poesta

Wil je een rondreis Hongarije maken, maar weet je nog niet welke plekken je in ieder geval wilt bezoeken? Op basis van onze ervaringen kan ik je deze route aanbevelen – al heeft een vakantie in Hongarije natuurlijk nog veel meer te bieden. Je kunt deze route dan ook zien als een goede basis voor een eerste keer naar Hongarije.

Balatonmeer

Het Balatonmeer is een goede plek om je rondreis Hongarije te beginnen. Je kunt er lekker zwemmen en varen en er zijn volop toeristische voorzieningen zoals campings, restaurants en leuke winkeltjes. Tijdens onze vakantie in Hongarije deden wij het volgende aan het Balatonmeer:

tihany aan het balatonmeer

Boedapest

Je wilt vast ook een stedentrip Boedapest maken tijdens je rondreis door Hongarije. Dat wilden wij ook en vanaf onze camping aan het Balatonmeer konden we er makkelijk in één dag naartoe rijden. Hier vind je onze tips voor een paar dagen Boedapest:

Powered by GetYourGuide
brug boedapest

Poesta

Na deze twee toeristische hoogtepunten van Hongarije is er nog één deel van Hongarije dat je in mijn ervaring niet mag missen: de poesta! Zelf verbleef ik voor mijn bezoek aan de Hongaarse poesta in Hajdúszoboszló, waar je een groot complex van thermaalbaden vindt. Heerlijk om te relaxen dus, maar ook met genoeg bezienswaardigheden in de omgeving. Dit zag ik zelf:

Paarden in Hongarije

Om vervolgens ook echt een rondje van je route te maken, kun je via Boedapest terugrijden richting huis, of teruggaan naar het Balatonmeer om daar je vakantie in Hongarije heerlijk relaxt af te sluiten.

Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide

Campings in Hongarije

Zoals je hebt gelezen, verbleven wij aan het Balatonmeer en bij Boedapest op een camping. In Hajdúszoboszló is ook een camping, die direct grenst aan het zwemparadijs.

Camping in Hongarije, Hajduszoboszlo

Vakantiewoningen in Hongarije

Wil je liever in een huisje verblijven, dan zijn dit de vakantiewoningen in Hongarije die ik ken.

Tuba Tanya in Hongarijje

Rondreis Hongarije of rondreis Oost-Europa?

Wil je deze route door Hongarije uitbreiden naar een rondreis door Oost-Europa? Kijk dan ook nog even hier welke route door Slovenië, Hongarije, Slowakije en Tsjechië wij reden. Wij vonden het een geweldige vakantie waaraan we veel mooie herinneringen hebben overgehouden.

Kant- en klare rondreizen

Wil je niet alles zelf hoeven regelen? Kijk dan ook even bij deze kant- en klare rondreizen door Hongarije of kies voor een complete rondreis door Oost-Europa. Je kunt je ook aansluiten bij een groepsreis naar Hongarije.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Hongarije deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Hongarije met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.