Onze vakantie in Hongarije maakte deel uit van deze rondreis Oost-Europa, die we maakten met de auto. Maar je kunt natuurlijk ook met de trein, de bus of het vliegtuig naar Hongarije.

Route met de auto naar Hongarije

Op de heenweg reden wij naar Hongarije via Slovenië. Daar bleven we eerst 9 dagen voordat we naar Hongarije verkasten. Slovenië is een schitterend land en ik kan je dit dan ook zeker aanbevelen. Hier vind je meer vakantietips voor Slovenië.

Op de terugweg reden we vanuit Hongarije via Slowakije en Tsjechië naar huis. Deze route kun je natuurlijk ook de andere kant op gebruiken. Je kunt dan mooi een bezoek brengen aan steden als Praag, Brno en Bratislava.

Rij je via Duitsland en Oostenrijk naar Hongarije, dan kun je thuis al via de ANWB het benodigde vignet voor Oostenrijk regelen. Wil je in Duitsland een stad bezoeken, denk dan ook aan de eventueel benodigde milieusticker. Ook die kun je bestellen bij de ANWB.

Trein

Je kunt ook met de trein naar Hongarije reizen. Een makkelijke manier om dit te doen is via treinrondreis.nl. Hier vind je de treinreizen naar Hongarije op deze website.

Of boek deze geheel verzorgde treinreis van de ANWB over de route van de legendarische Orient Express.

Praktische tips voor reizen met de trein (o.a. naar Boedapest) vind je in het boek Perron Europa.

Bus

De Flixbus is een wel heel voordelige manier om door Europa te reizen. Hier vind je busverbindingen naar Boedapest bij Flixbus.

Vliegtuig

Je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig naar Hongarije. Op deze website kun je makkelijk tickets vergelijken. Ook handig: bij Transavia Holidays kun je in één keer je vlucht en hotel boeken.

Auto huren

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen eerder) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Fiets huren

Je kunt in Hongarije ook de deelfietsen van Donkey Republic tegenkomen. Die zijn enorm handig en je kunt er makkelijk van gebruikmaken door de app te downloaden – hoe het precies werkt, lees je hier. Met de kortingscode stralendschrijven15 krijg je 15% korting op de huurprijs van de fietsen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.