Onze vakantie in Hongarije maakte deel uit van deze rondreis Oost-Europa, die we maakten met de auto. Maar je kunt natuurlijk ook met de trein, de bus of het vliegtuig naar Hongarije.

Route met de auto naar Hongarije

Op de heenweg reden wij naar Hongarije via Slovenië. Daar bleven we eerst 9 dagen voordat we naar Hongarije verkasten. Slovenië is een schitterend land en ik kan je dit dan ook zeker aanbevelen. Hier vind je meer vakantietips voor Slovenië.

Op de terugweg reden we vanuit Hongarije via Slowakije en Tsjechië naar huis. Deze route kun je natuurlijk ook de andere kant op gebruiken. Je kunt dan mooi een bezoek brengen aan steden als Praag, Brno en Bratislava.

Rij je via Duitsland en Oostenrijk naar Hongarije, dan kun je thuis al via de ANWB het benodigde vignet voor Oostenrijk regelen. Wil je in Duitsland een stad bezoeken, denk dan ook aan de eventueel benodigde milieusticker. Ook die kun je bestellen bij de ANWB.

Trein

Je kunt ook met de trein naar Hongarije reizen. Je moet dan wel overstappen. De reistijd bedraagt ongeveer 16 tot 21 uur.

Bus

De Flixbus is een wel heel voordelige manier om door Europa te reizen. Hier vind je busverbindingen naar Boedapest bij Flixbus.

Vliegtuig

Je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig naar Hongarije. Op deze website kun je makkelijk tickets vergelijken. Ook handig: bij Transavia Holidays kun je in één keer je vlucht en hotel boeken.

Auto huren

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen eerder) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Fiets huren

Voor een fietsvakantie in Hongarije vind je hier een overzicht van fietsverhuurders in Hongarije – niet alleen van stadsfietsen, maar ook van vakantiefietsen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.